25. stu 2011.

Tonik za čišćenje i njegu lica

KARAKTERISTIKE:Tonik je losion sastavljen od vodenog rastvora, hidrosolubilnog ulja, vlažećeg sredstva, antiseptičkog i kartolitičkog i mirisne materije.
Sam naziv „Lotio“ znači čistiti što znači losion za čišćenje lica, služi za čišćenje i negovanje kože. Kako je koža ostala čista na nju deluju aktivni principi iz ekstrakta nevena i kamilice, prodiru dublje u njene slojeve, hrane je i pripremaju za brzu apsorbciju bio i hranljivih materija iz kreme koja se nanosi.
Hidrogenizovano ricinusovo ulje podmazuje, čistu kožu, dovodi SEBUM u optimalne granice što sprečava njeno isušivanje i perutanje. Ovako koncipiran tonik ima antiseptičko i antiflogistično, što znači čisti, hrani i čuva kožu od negativnih spoljnih uticaja.
Tako da koža posle upotrebe ovog tonika može da ostane i bez kreme jer je nahranjena, negovana i čista. Tonik sadrži ekstrakte cveta nevena i kamilice, D-panthenol.

D-panthenol se inače koristi u tonicima s obzirom da je dobar ovlaživač. U dodiru sa kožom, stvara provitamin B-5, neophodan za dobru hidrataciju kože. Izuzetno deluje na iritiranu kožu.

Neven (calendula officinalis): ekstrakt cveta nevena je bogat izvor lekovitih sastojaka.
Neven čisti, steže, pobuđuje cirkulaciju i pospešuje rast novog tkiva, uklanja toksine, umiruje kožu. Odličan je za problem crvenila kože lica, promrzlina, opekotina, ožiljaka.

Kamilica (Matricaria chamomilla) lekoviti delovi su cvet i list. Pomaže u otklanjanju nepravilnosti kože lica. Opušta i dezinfikuje.
Ispoljava analgetsko, baktericidno i antiflogistično dejstvo (leči upalne procese).
Kamilica blagotvorno deluje kod problema sa aknama, alergijama, ranama koje su inficirane, kod opekotina i plikova.


DEJSTVO:
- Dubinski čisti, neguje i hrani kožu
- otklanja izumrle ćelije
- neguje tretirane površine bez iritacije
- čuva kožu od negativnih spoljnih uticaja
- hidratizira i osvežava
- priprema lice za nanošenje krema

NEGA:
Nanosi se na kožu puferom, dva puta dnevno, najbolje uveče i ujutru. Voda razmekša nečistoću, salicilna kiselina odvaja izumrle ćelijhe sa površine kože i laganim pokretom skida zajedno nečistoću sa lica. Najbolji efekat se postiže ako se posle dobro očišćenog lica tonikom nanese prirodna krema, blagim utrljavanjem, što čini da aktivni principi iz kreme trenutno deluju na kožu.
Odgovara svim tipovima kože, posebno osetljivoj, s obzitom da pripada grupi blagih tonika. Tonik se posebno preporučuje osobama koje imaju oštećenu kožu i suvu kožu, problem sa aknama i alergijama, jer sadrži ekstrakt kamilice, koji uspešno deluje na navedene probleme i pri tom otklanja bakterije i gljivice koje prouzrokuju bolesti kože.
Kod suvo tipa kože dodatno hidratiše kožu, održava njenu elastičnost i mekoću zbog sadržaja D-panthenola.

Tonik za čišćenje i njegu lica , 11 KM

Nema komentara:

Objavi komentar