25. stu 2011.

Selekta pasta za domaćinstvo

Karakteristike:Sadrži ekstrakt bosiljka i glicerin tako da vrlo delotvorno deluje na kožu. Efikasno sredstvo za čišćenje jako zaprljanih i zamašćenih površina od svih tipova nečistoća, koje istovremeno dezinfikuje i dezodoriše.

Dejstvo:
Koristi se u domćinstvu za čišćenje kuhinskih elemenata, kuhinjskih plehova, modernog posuđa, sanitarija, plastičnih delova, zidnih i podnih pločica, metalnih predmeta (bakar, srebro, zlato...). Tretiranim površinama daje blistavu belinu i visoki sjaj. Efikasno odstranjuje kamenac i rđu pri čemu ne nagriza površinu. Ova pasta je izrazito štedljivo sredstvo, kako financijski tako i ekološki. Prodire kroz nagomilanu prljavštinu i čisti a da pri tome ne ostavlja tragove ni ogrebotine.

Način upotrebe:
Na vlažnu površinu naneti tanak sloj paste, ostaviti da deluje nekoliko minuta a zatim oprati ili prebrisati vlažnom krpom. Važno je da pakovanje paste bude uvek „suvo“ i da u pakovanje ne dopre voda. Aktivnu materiju uzimati suvim rukama zato što se u dodiru sa vodom aktivira.

Zapažanja iz mreže:
- Kašiku paste rastopljenu u vodi možemo iskoristiti za iskuvavanje belog rublja.
- Za čišćenje rerne treba je uključiti na 50º C, navlažiti površine koje ćemo čistiti i naneti pastu. Sačekati da deluje 1h i nakon toga prebrisati površine.
- Opekotine od vrelog ulja, pegle ili vrele vode najpre ohladiti mlazom hladne vode i hitno namazati pastom. Ostaviti da odstoji 30 minuta. Iskustvo je da plikova sigurno neće biti.
- Može se koristiti za piling laktova, kolena, peta i lica jer sadrži kozmetičke kuglice
- Omekšava tvrde nokte.
- Vrlo brzo suši žuljeve.
- Može se malo naneti preko paste za zube i time se izvanredno ispoliraju zubi. Ovo se preporučuje raditi 2-3 puta mesečno.
- Koristi se za čišćenje grejača kod mašine za pranje rublja. Kad peremo beli veš u prašak za pranje stavimo jednu kafenu kašičicu paste za domaćinstvo i kamenac sa grejača izbacuje se sa vodom u toku pranja.

Selekta pasta za domaćinstvo , 5 KM