25. stu 2011.

Rosa freš koncentrat

Karakteristike:Sadrži aktivne komponente i ekstrakte lekovitog bilja: bosiljak, kantarion, nana i žalfija.

Dejstvo:
U svakodnevnoj brizi za zdravlje usne šupljine, gotovo neizostavan deo pribora za higijenu usne šupljine uz četkicu za zube, zubnu pastu, zubni konac je i vodica za ispiranje usta. Vodica za usta ispira nečistoće odnosno naslage na zubima i desnima, osiguravaju ugodan i svež dah i uklanja neugodan zadah iz usta. Neugodan zadah u ustima može biti posljedica loše oralne higijene, naslaga na zubima, i ostataka hrane na hrapavoj površini sluznice jezika čijim truljenjem nastaju sumporni spojevi neugodnog mirisa. Aktivne supstance bosiljka, kantariona, žalfije, i nane deluju antibakterijski, štite od upala grla i desni i pomažu u lečenju afti i ranica u ustima. Preventivno deluju protiv karijesa, sprečavaju nastanak kamenca i otklanjaju neprijatan zadah. Etarsko ulje nane sadrži mentol koji ima izraženo baketricidno dejstvo te je supsatnca pogodna za dezinfekciju. Mentol je uz to jak aromatik koji draži nerve, lako isparava i zbog toga hladi zbog čega je i blag anestetik. Dodatak žalfije pojačava antiseptičko dejstvo jer žalfija sadrži etarsko ulje koje je bogato tujonom, kamforom, a sadrži i tanine. Ima dokazano antimikrobno dejstvo na neke bakterije i gljivice.. Povoljno utiče na izlečenje raznih infekscija i rana.Bosiljak sadrži eterična ulja, tanin, saponin, vitamine B1, C i karoten i daje jak, aromatičan miris. Takođe ima antiseptička svojstva ali i svojstva konzervansa jer sprečava razvoj mnogih mikroorganizama i uništava ih.
Rosafreš vodica ima jako antibakterijsko dejstvo i prijatan ukus. Osvežava dah. Inhaliranjem sa rastvorom freš vodice oslobodićete se kijavice i sinusa.

Način korišćenja:
U 10-20 ml. vode rastvori se 5-10 kapi i vrši se ispiranje usta i ždrela.

Zapažanja iz mreže:
- Pomaže kod povlačenja otoka koji nastaje usled dugog stajanja ili sedenja.
- Uspešno se primenjuje kod hroničnih bolova u zglobovima i glavobolje. Utrljati vodicu na bolno mesto I bol nestaje posle par minuta.
- Koristi se za snižavanje temperature kod dece.
- Deci olakšava problem prilikom nicanja zuba tako što treba bolne desni namazati freš vodicom.

Rosa freš koncentrat , 10 KM

- Razblažen Rosafreš može se koristiti za ispiranje ušiju

Nema komentara: