25. stu 2011.

Koncentrat za fleke

Karakteristike:
Biorazgradiv, bez alkalija i fosfata.

Dejstvo, namena:

Koncentrat namenjen za odstranjivanje fleka sa: tkanina, rublja, tepiha, mebla i drugih tekstila. Sredstvo odstranjuje masne fleke, fleke od čokolade, karmina, hemijske olovke, kafe, krvi i td. Koncentrat deluje na zaprljano mesto tako što reaguje sa supstancom kojom je tkanina ili druga površina zaprljana, gradi jedinjenje sa njom, najčešće sapun. Ovo jedinjenje je jako rastvorljivo i lako se odstranjuje toplom vodom tako da fleka nestaje. Sredstvo za skidanje fleka je tako koncipirano da deo reaguje sa zaprljanim nanosom a drugi deo neguje vlakno što mu daje punoću i dobija prvobitni izgled.

Način upotrebe:

Upotreba je jednostavna. Sredstvo naneti na fleku, sačekati 10-15 minuta (u zavisnosti od jačine fleke) i nakon toga isprati mlakom vodom.
Boje i sve vrste tkanina postojane su na ovaj koncentrat ali bez obzira na to, preporučujemo da se pre korišćenja uradi test postojanosti. Ukoliko je fleka primetna, postupak ponoviti još jednom, sa kraćim vremenskim intervalima.

Zapažanja iz mreže:

Tkanina koja je poprimila boju prilikom pranja, od drugih, različitih boja tkanina, dovodi se u prvobitno stanje posle tretiranja koncentratom za fleke.

Koncentrat za fleke , 7 KM