25. stu 2011.

Šampon za masnu kosu

KARAKTERISTIKE: Masnu kosi izaziva preterano lučenje lojnih žlezda, kao posledica stresa, loše ishrane, gena, hormonskih poremećaja. Kosa se brzo masti i pored redovnog pranja i otežava oblikovanje frizure. Izgleda neuredno i izdvaja se na pramenove.

Šampon sadrži ekstrakt hmelja, breze i koprive.

Kopriva (urtica dioica) ima blagotvorno dejstvo na koren kose i jedna je od najboljih biljaka za negu kose. Odlična je protiv opadanja kose i za jačanje korena kose. Bogata je kalcijumom, fosforom, gvožđem, natrijumom, a sadrži i vitamin C, A, B2, i K. Kopriva prodire do lojnih žlezdi, ublažava njihovo prekomerno lučenje i normalizuje ga. Silicijumova jedinjenja sprečavaju lomljenje vlasi i učvršćuju koren kose. Deluje antialergijski, antistresno, protivupalno, poboljšava cirkulaciju kože.

Hmelj (humulus lupulus)je prirodni antioksidans, neguje i hrani kosu i kožu, deluje na površinu kože. Aktivni princip čini etarsko ulje koje je sastavljeno od terpenskih ugljovodonika i smole koja u sebi sadrži ketone i fenole. Hmelj je antiseptik, umiruje, tonizira.

Breza (betula alba)deluje antibakterijski, neguje i štiti kožu i kosu, deluje dubinski, direktno na žlezdu. Sadrži etarsko ulje, tanin, vitamin C, vosak, tripertenski alkohol.. Zajedno sa hmeljom povoljno utiču na lojne žlezde, normalizuju njihov rad i sprečavaju prekomerno lučenje tako što blokiraju receptore masnih materija.


DEJSTVO:
- smanjuje masnoću
- kosa dobija normalan izgled, prirodan sjaj, lepršavost
- koža postaje meka i glatka
- smanjuje se broj pranja

NEGA:
Koristi se za pranje kose i tuširanje. Za najbolji efekat potrebno je utrljati šampon u kosu i kožu glave i ostaviti da deluje nekoliko minuta, nakon toga isprati vodom.
Problem umereno masne kose se može korigovati pravilnom ishranom i negom, međutim, postoje i mnogo teži oblici masne kose pa se u takvim slučajevima preporučuje, pored drugačijeg načina ishrane i ustaljene nege, korišćenje šampona za masnu kosu i balzama kako bi kosa dobila na punoći.

Šampon za masnu kosu 50ml , 7 KM
Šampon za masnu kosu 250ml , 4,50 KM

Nema komentara:

Objavi komentar