25. stu 2011.

Mlijeko za kožu

Nega tela

KARAKTERISTIKE:
Sadrži ekstrakt Aloje I nevena, vitamin A I vitamin E.
Mleko hrani kožu, trenutno hidrira I daje joj potrebne vitamine, minerale, amino kiseline, enzime, saponine, sterole, nezasićene esencijalne masne kiseline, s obzirom da su oni sadržani u aloji. Mleko ne samo da neguje kožu već ima i lekovito dejstvo, jer lekovite aktivne supstance, koje Aloja sadrži, otklanjaju bol, sprečavaju infekcije i omogućavaju brže zarastanje rana, nastalih usled opekotina, sunčanja, smrzavanja.
ALOE VERA vezuje H2O unutar ćelija gde se stvara gel, samim tim dolazi do brze regeneracije kože, poboljšava se elastičnost. Pojava gela u ćelijama označava da se voda zadržava duže vremea u ćelijama I daje se kada je to potrebno.
Ekstrakt ove biljke dobija se iz listova, dok se gel cedi iz samog stabla aloje i oni su ujedno I najlekovitiji. Aktivni principi Aloje sadrže mono i polisaharide, amino saharide, aminokiseline, sterole. Od vitamina su najzastupljeniji: A, C, E, B1, B2, B3, B6 i B12, minerali: kalijum, natrijum, gvožđe, kalcijum, fosfor, bakar, selen.. Na osnovu navedenog, može se reći, da je Aloja najkompletnija, lekovita biljka. Inače, Aloja sadrzi kompleksnu smesu od preko 250 biološki dostupnih aktivnih supstanci.
Aloja je korisna i kod ekcema, herpesa, psorijaze i gljivicnih infekcija, ublažava posledice kod različitih upala i alergija i uspešna je u otklanjanju staračkih pega. Štiti kožu od zračenja i izvanredno je hidrira jer prodire do najdubljeg dermalnog sloja.
Neven poboljšava cirkulaciju kože, deluje protivupalno, sprečava iritiranje kože i smanjuje postojeće iritacije na koži.
Vitamin A obnavlja oštećene ćelije kože, stvara nove, zdravije ćelije, pa koža dobija izgled lepe mlade kože. Štiti od sunca.
Vitamin E hidrira kožu i obezbeđuje joj dodatnu elastičnost i baršunast izgled. Sprečava iritacije i podstiče cirkulaciju.
Vitamini A i E zajedno čine kožu mlađom i zdravijom, podižu joj imunitet. Antioksidantni su.

DEJSTVO:

- hrani, neguje i podmlađuje kožu
- pospešuje rad ćelija
- povećava dotok kiseonika u kožu i ojačava njeno tkivo
- sprečava odumiranje tkiva i podstiče obnavljanje novog
- zateže kožu i poboljšava cirkulaciju
- hidrira kožu i održava balans vlažnosti
- štiti od UV zračenja
- čini kožu mekom, glatkom i elastičnom

NEGA:

Pogoduje suvoj, oštećenoj koži.Prilikom kupanja skida se zaštitni sloj sa kože koji štiti kožu od gljivica, bakterija i drugih štetnih uticaja. Vrlo je bitno koži nadomestiti zaštitini sloj koji ona tom prilikom gubi. Mleko se može koristit i za negu lica.

Mlijeko za kožu , 22 KM

Nema komentara:

Objavi komentar