25. stu 2011.

Šampon za suvu kosu

KARAKTERISTIKE: Suva kosa nastaje obično kada je lučenje lojnih žlezdi preslabo – ne luče dovoljno masti pa vlasi kose ostaju nepodmazane, usled loše ishrane, poremećaja hormona. Suva kosa je bez sjaja, oštećena je, krhka i tanka, vrhovi se lako lome i kao takva ona je dosta problematična za negu i oblikovanje frizure. Dlaka je po strukturi šuplja, međutim kada dođe do začepljenja i zatvori se dodvod kiseonika, kosa počinje da „Cveta”, što se u velikom broju slučajeva javlja kod osoba sa suvom kosom.

Šampon sadrži ekstrakt kantariona, nevena i glicerin.

Kantarion(hypericum perforatum) ima jako baktericidno i antivirusno dejstvo. Antiseptik je. Pospešuje lučenje lojnih žlezda. Leči ispucale krajeve kose.

Ekstrakt nevena (calendula officinalis) poboljšava cirkulaciju, kvalitetno hrani kožu glave i kosu pa se samim tim sprečava njeno isušivanje – dehidratacija, pucanje, kidanje i cvetanje vlasi, daje kosi mekoću.



DEJSTVO:
- smanjuje lomljenje
- vraća kosi potrebnu masnoću i vlažnost
- kosa postaje sjajna i lepršava
- koža postaje meka i glatka
- regeneriše

NEGA:
Koristi se za pranje kose i tuširanje.
Šampon je potrebno utrljati u kosu i kožu glave, ostaviti da deluje nekoliko minuta i isprati vodom. Zbog sadržaja ekstrakta kantariona preporučuje se osobama sa oštećenom i farbanom kosom. Šampon na bazi ekst. nevena i kantariona regeneriše suvu kosu i pruža joj normalan izgled, glatke, mekane i lepršave kose i nakon feniranja.
Osobama koje imaju problem sa suvom kosom nije preporučljivo naglo sušenje kose i izbeljivanje jer to dodatno isušuje kosu, treba izbegavati izlaganje suncu i morskoj vodi, smanjiti broj pranja. Da bi kosa bila zdrava vrlo je bitno voditi računa o ishrani i unositi dovoljno vitamina i minerala.

Šampon za suvu kosu 500ml , 7 KM
Šampon za suvu kosu 250ml , 4.5 KM

Nema komentara:

Objavi komentar