25. stu 2011.

Deterdžent za čišćenje staklenih površina

Karakteristike:Sadrži ekstrakt bosiljka koji ima antibakterijsko svojstvo i prijatnog je mirisa.

Dejstvo:
Efekti su višestruki: čisti i dezinfikuje staklo, daje visoki sjaj, ostavlja na staklu bogat zaštitni film koji sprečava zadržavanje kapljica vode i umanjuje efekat prljanja. Stakla se ne magle i ne zamrzavaju na temperature do -5° C. Uspešno čisti površine lakirane i farbane stolarije. Zbog velike koncentracije bosiljka može se koristiti i kao sredstvo protiv komaraca. Pouzdano smanjuje prisustvo grinja ili ih potpuno uništava.
Efikasno čisti gar od mazuta i masnoću.

Način upotrebe:
Za čišćenje stakla rastvara se u odnosu 1:1 do 1:3 zavisno od zaprljanosti, poprska i obriše suvom krpom. Dokle god postoji zaštitni film na staklu, čisti se samo brisnjem suvom krpom, a kad se film istroši, postupak se ponavlja razblaženim deterdžentom. Za Tv ekrane, auto stakla, ogledala, naočare najbolje je koristiti nerazblaženi koncentrat zato što sprečava maglenje i zaleđivanje naočara.

Zapažanja iz mreže:
- Za zaštitu od komaraca dovoljno je otkrivene delove tela namazati koncentratom ili naprskati rastvorom i na taj način ćete izbeći ujed komaraca. Ukoliko to niste na vreme uradili i došlo je do ujeda, mesto ujeda namažite koncentratom i sigurno neće biti neprijatnog svraba i otoka.
- Usled čišćenja deterdžentom smanjuje se mogućnost sakupljanja čestica prašine na nameštaju i farbanim površinama.
- Za uništavanje grinja dovoljno je rastvorom 1:1 poprskati krevet, jastuk, posteljinu, tepihe, zavese, police u ormanima i sva dostupna mesta u kući.
- Poprskano cveće rastvorom 1:5 ne privlači prašinu i mnogo brže raste.
- Rastvorenim deterdžentom za staklo može se poprskati rublje pri peglanju.Suva odeća se kvasi rastvorom 1:3 i pegla se, a fleke od rastvora ne ostaju na odeći.

Deterdžent za čišćenje staklenih površina , 6,50 KM